Rusia, cel mai mare atac cu bombe asupra Ucrainei din acest an

Moscova a lansat milioane de obuze asupra orașelor, localităților și satelor de când a invadat în februarie 2022, reducând mai multe dintre aceste așezări la ruine în partea de est a țării.

„În ultimele 24 de ore, inamicul a bombardat 118 localități din 10 regiuni”, a declarat ministrul ucrainean de Interne, Igor Klymenko, pe rețelele de socializare. „Acesta este cel mai mare număr de orașe și sate care au fost atacate de la începutul anului”, a adăugat acesta.

Kievul a raportat, de asemenea, un atac rusesc asupra unei rafinării de petrol din Kremenciuk, un oraș industrial central. Nu s-au înregistrat victime, dar a fost nevoie de aproape 100 de pompieri timp de mai multe ore pentru a stinge incendiul, a declarat Klymenko.

Kievul și Occidentul se tem că Rusia își va intensifica atacurile asupra infrastructurii energetice a Ucrainei înainte de venirea iernii friguroase – așa cum a făcut anul trecut. Bombardamentele din timpul nopții din regiunea nord-estică Harkov au ucis o persoană, și o alta în regiunea sudică Herson, au declarat oficialii locali.

În cursul zilei, Ucraina a precizat că un atac cu drone rusești asupra orașului Nikopol din sudul țării a ucis o femeie de 59 de ani și a rănit alte patru persoane. Un atac cu rachete asupra unui sat din regiunea Zaporojie a ucis un bărbat în vârstă de 52 de ani.

Atât Kievul, cât și Moscova au declarat că au doborât, de asemenea, drone inamice în timpul nopții.

De la începutul războiului, Rusia și-a sporit dramatic producția internă de arme, apelând în același timp la puținii săi parteneri străini pentru aprovizionarea cu muniție. Referindu-se la date ale serviciilor de informații, un deputat sud-coreean a declarat miercuri că Phenianul a furnizat Rusiei peste un milion de cartușe de artilerie.

Între timp, țările occidentale au oferit Kievului ajutoare militare în valoare de miliarde de dolari pentru a ajuta la apărarea împotriva atacurilor rusești.

Sursa: france24.com.

Credit foto: euractiv.com.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: