Curtea de Apel solicită opinia Curții Constituționale în cazul excluderii candidaților „ȘANSĂ” din scrutinul electoral

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Curtea de Apel Chișinău a admis cererea avocaților reprezentanților Partidului „ȘANSĂ” privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a hotărârii Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prin care reprezentanții formațiunii sus-menționate au fost excluși din lista candidaților.

În acest sens, documentele urmează să ajungă pe masa judecătorilor Curții Constituționale care vor examina prezenta situație, urmând să adopte o hotărâre.

De menționat că excepţia de neconstituţionalitate reprezintă o procedură de inițiere de către instanțele ordinare de judecată, la inițiativa părților sau din oficiu, a controlului conformității unei legi sau a unui alt act normativ, cu normele constituționale. Ea reflectă existenţa raportului triunghiular între partea aflată în proces, instanţa de judecată, în faţa căreia se invocă neconstituţionalitatea, şi Curtea Constituţională, chemată să soluţioneze excepţia de neconstituţionalitate.

Amintim că, la data de 3 noiembrie, CSE a decis excluderea din cursa electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie a tuturor candidaților Partidului „Șansă”. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean după ședința Comisiei Situații Excepționale, în cadrul căreia s-a discutat Raportul detaliat cu descrierea și demonstrarea întregului spectru de atacuri asupra R. Moldova, amplificat în perioada electorală.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: