Liberarea condiționată a lui Tudor Pendiuc, refuzată

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, a cerut liberarea condiționată la cinci luni de la încarcerare, deși are de executat o pedeapsă de patru ani. Instanța i-a respins cererea pentru că acesta nu a primit recompense pe parcursul deținerii.

Tudor Pendiuc este fostul primar PSD al Piteștiului, pe care l-a condus din 1992 până în 2016, cu o mică pauză de arestare. În vârstă de 69 de ani, el a fost încarcerat la Penitenciarul Mioveni la 5 mai 2023, după ce, în aceeași zi, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul Publitrans, în legătură cu achiziţia de autobuze pentru transportul public local. Fostul primar a fost obligat, împreună cu alte persoane, și la plata unui prejudiciu de peste 23 de milioane de lei.

Pentru că Pendiuc este trecut de vârsta de 60 de ani, acesta poate fi liberat condiţionat, conform legii, după executarea unei treimi din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani.

Cererea de liberare condiționată a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Pitești la 2 octombrie 2023, după cinci luni de la condamnare. Pendiuc a fost arestat mai multe luni și pe parcursul urmăririi penale, în acest fel reușind să execute fracţiunea corespunzătoare din pedeapsă pentru a putea beneficia de liberarea condiţionată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: