Organizațiile internaționale cer încetarea imediată a focului în Gaza: “Au trecut 30 de zile. Ajunge!”

Israel Gaza Hamas
Sursa foto: X

Liderii principalelor agenţii umanitare ale ONU, precum şi ai organizaţiilor caritabile internaţionale au cerut o „încetare umanitară imediată a focului” în Gaza, calificând situaţia drept „îngrozitoare” şi „inacceptabilă” într-un comunicat comun.

“De aproape o lună, lumea urmăreşte situaţia din Israel şi din teritoriile palestiniene ocupate, şocată şi îngrozită de numărul tot mai mare de vieţi pierdute şi distruse. În Israel, aproximativ 1.400 de persoane au fost ucise şi mii au fost rănite, potrivit autorităţilor israeliene. Peste 200 de persoane, inclusiv copii, au fost luate ostatice. Rachetele continuă să traumatizeze familii. Zeci de mii de oameni au fost strămutaţi. Este îngrozitor.

Cu toate acestea, uciderea îngrozitoare a şi mai multor civili în Gaza este revoltătoare, la fel cum este şi întreruperea accesului a 2,2 milioane de palestinieni la alimente, apă, medicamente, electricitate şi combustibil”, se arată în comunicat.

În Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii, aproape 9 500 de persoane au fost ucise, inclusiv 3 900 de copii şi peste 2 400 de femei. Peste 23.000 de persoane rănite necesită tratament imediat în spitalele suprasolicitate, menţionează semnatarii comunicatului.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: