Candidatul PAS la Orhei acuză fraudarea alegerilor de către Șor și spune că va contesta rezultatele

Primaria Orhei R. Moldova
Sursa foto: Facebook

Alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Orhei au fost fraudate de gruparea criminală a oligarhului fugar Ilan Șor, care a folosit inclusiv resursele administrative pentru a cumpăra voturi, a amenința și șantaja oamenii să iasă la urne. Declarația a fost făcută de candidatul PAS, Sergiu Stanciu, care a anunțat că va contesta rezultatele.

La Orhei, grupul criminal organizat a acționat așa cum știe cel mai bine s-o facă. O adevărată operațiune specială de fraudare a scrutinului. Au încălcat legea și sfidat statul de drept prin folosirea vădită a resurselor administrative, primăria și consiliul raional. Au dirijat și orchestrat procesul de cumpărare a votului prin implicarea directă a președinților și operatorilor secțiilor de votare. Au făcut agitație electorală în secțiile de votare în ziua votului și cel mai grav, au forțat prin amenințări și șantaj ieșirea la vot a unor cetățeni. Au aruncat în această luptă toate resursele lor, inclusiv prin partide și candidați păpușă care fac parte din grupare și le pot acoperi spatele. Au umflat peste noapte un concurent electoral pentru a se asigura în cazul unui eventual tur doi” a declarat Stanciu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta a menționat că a documentat mai multe cazuri de fraudare și a depus mai multe sesizări la CEC și poliție. Potrivit lui, sunt suficiente dovezi și argumente pentru ca acești concurenți să fie eliminați din cursă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: