UE plătește lui Elon Musk 180 milioane euro pentru a lansa sateliți, deși se vorbește despre autonomia strategică

Elon Musk
Sursa foto: Profimedia

Comisia Europeană continuă să vorbească despre autonomie strategică, dar a fost nevoită să semneze un contract de 180 de milioane de euro cu SpaceX pentru a-și trimite sateliții pe orbită, deoarece propriul program spațial al Europei a intrat în impas, relatează Politico.

Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a declarat pentru Politico că a fost de acord să apeleze la compania spațială a lui Elon Musk – cu care s-a certat recent pe tema politicii digitale din cauza faptului că deține X (fostul Twitter) – deoarece lansatorul Ariane 6 al Europei nu a fost încă finalizat.

 

„Avem patru sateliți de lansat anul viitor”, a declarat Breton în marja unei reuniuni ministeriale care a avut loc marți la Sevilla. „Și având în vedere că Ariane 6 nu va fi încă disponibil, am acceptat o propunere din partea Agenției Spațiale Europene de a folosi SpaceX.”

 

Lansările sunt programate provizoriu să aibă loc în aprilie și iulie, fiecare dintre ele urmând să ducă pe orbită doi sateliți de geonavigație Galileo, a precizat el.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: