Discuții România-Ungaria despre securitatea energetică. Peter Szijjarto: „Fără gaz rusesc, nu putem aproviziona țara”

Peter Szijjarto
Sursa foto: Facebook / Peter Szijjarto

Gazul rusesc este încă o necesitate pentru Ungaria, asta spune ministrul ungar al Afacerilor Externe de la Budapesta. Prezent la Bucureşti, acesta a criticat dur Bruxelles-ul pentru lipsa fondurilor de dezvoltare a infrastructurii. Oficialul maghiar a declarat şi că taxa introdusă de Bulgaria pentru gazele ruseşti care trec pe teritoriul său ar putea fi un pericol.

Cu un teritoriu fără ieşire la mare, fiind dependentă energetic faţă de alte ţări, Ungaria reclamă că singura soluţie pentru diversificare este interconectarea. Reţeaua de sud est a Europei are însă capacitate limitată.

 

„Din cauta infrastructurii de fapt, nu putem să evităm folosirea gazului rusesc. Dacă renunţăm la gazul rusesc, dacă renunţăm la livrările lor, pur şi simplu nu suntem capabili să aprovizionăm ţara.

 

Noua lege din Bulgaria impune o taxă suplimentară de zece euro pe gazul care vine din Rusia pe fiecare megawatt/oră, ceea ce poate fi un pericol pentru siguranţa aprovizionării, în cazul nostru şi al Serbiei, pentru că gazul vine Turcia, prin Bulgaria, prin Ungaria”, a declarat Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe din Ungaria.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: