Dacia reduce semnificativ prețurile mașinilor și valoarea avansului pentru comenzi

Dacia Duster
Sursa foto: dacia.ro

Toate modelele Dacia pot fi cumpărate în acest moment cu prețuri reduse față de prețurile de listă. Un Spring în versiunea de 65 CP este mai ieftin cu circa 2.000 de euro, iar Sandero are reduceri care depășesc 1.000 de euro pentru echipările de top, relevă datele analizate de Profit.ro.

Scăderea importantă a cererii de autoturisme noi în Europa, inclusiv în România, a determinat producătorii auto să ia în considerare reducerea prețurilor, pentru a nu genera o acumulare a stocurilor. Contextul vine după ieșirea din criza de semiconductori și intrarea fabricilor în regim normal de producție, după livrarea comenzilor înregistrate în lunile de criză, în 2022 și începutul lui 2023.

Marca Dacia este cel puțin la fel de afectată de scăderea cererii, precum celelalte mărci, având în vedere că țintește o categorie de clienți mult mai atenți la bugetul alocat achiziției. După ce în 2022 Dacia a crescut sistematic prețurile automobilelor din gamă, pe fondul scumpirii materiilor prime, a componentelor, dar și a costurilor logistice, acum marca este nevoită să ofere discounturi pentru mașinile produse, pentru a menține nivelul vânzărilor.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: