Germania atenuează costurile cu energia pentru industrie

Guvernul german a ajuns la un acord pe cinci ani privind un pachet de măsuri pentru sprijinirea industriei, afectată de preţurile ridicate ale electricităţii, în încercarea de a accelera eforturile de stopare a relocării firmelor către ţări cu costuri mai scăzute de producţie şi de sprijinire a economiei, transmit Reuters şi Bloomberg.

Pachetul de sprijin „este o veste extrem de bună”, va atenua cu până la 12 miliarde de euro povara facturilor la electricitate numai în 2024, a informat cancelarul Olaf Scholz.

Măsurile includ o reducere substanţială a taxei pe energia electrică pentru firmele din sectorul industrial, de la 15,37 euro la 0,50 euro per megawatt-oră (MWh), precum şi ajutor suplimentar pentru companiile mai consumatoare de energie. Valoarea totală a pachetului de sprijin în perioada 2024 – 2027 se ridică la 28 miliarde de euro, a informat Ministerul Economiei.

Ministrul de Finanţe, Christian Lindner, a explicat că sprijinul va fi finanţat în conformitate cu frâna datoriei, inclusă în Constituţia Germaniei, care limitează deficitul bugetar la 0,35% din PIB.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: