Câți bani vom încasa din pensia privată

pensie
sursa: pixabay

Pensiile publice urmează să crească de anul viitor. Iar până în 2035, promite ministrul Muncii, că pensiile din România vor fi la un nivel decent.

Sănătos pentru bugetul personal ar fi să știm ce se întâmplă cu pensiile noastre private. Măcar de acolo să vină ceva bani, atât cât am pus deoparte.

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 117,18 miliarde lei, la finalul lunii septembrie, în creştere cu 32,1% faţă de nivelul înregistrat la aceeaşi dată din 2022, potrivit statisticii Autorităţii de Supraveghere Financiară. Ceea ce este o veste bună. Iar în pilonul III sunt undeva pe la 4 miliarde de lei.

Peste 8 milioane de persoane cotizează în acest moment în sistemul pensiilor administrate privat. Este important să știți că administratorii au chiar aplicații prin care puteți urmări cât ați pus deoparte.

Potrivit datelor ASF, în conturile celor peste 8 milioane de români care contribuie s-ar afla în medie 48.000 de lei. Când vă veni momentul pensionarii, veți avea de ales. Toți banii o dată sau în tranșe egale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: