PSD apreciază susținerea celor doi liberali pentru candidatura lui Crețu

Partidul Social-Democrat afirmă, prin vocea ministrului de Externe, Titus Corlățean, că nu are nimeni merite în obținerea Portofoliului pentru Politici Regionale, afirmând că apreciază totuși poziția celor doi liberali care s-au arătat în favoare candidaturii Corinei Crețu.

„Nu apreciez niciodată disimularea unor acțiuni care au mers împotriva interesului României. Nici Traian Băsescu, nici opoziția PDL-PNL, nu au niciun merit pentru obținerea acestui portofoliu, cu o excepție, am apreciat luarea de poziție a doi liberali care au susținut această candidatură”, a susținut Titus Corlățean, referindu-se la Alina Gorghiu și Ramona Mănescu.

Ministrul de Externe susține că președintele Traian Băsescu nu a avut nici un merit pentru obținerea portofoliului de Politici Regiuni.

„Băsescu nu a avut niciun aport pentru acest portofoliu, pentru că tot ceea ce a făcut și în comunicare cu Bruxelles direct sau prin intermediari, nici prin mesajul public care nu a mers în direcția corectă. Subliniez în clipa în care s-a știut pe elemente certe că nu vom putea obține Agricultură, care a fost prima propunere. Guvernul, prim-ministru sunt instituțiile competente să formuleze propunerea de Comisar că nu avem șanse, atunci a venit a doua propunere, ca urmare a unei discuții directe între Bruxelles și Guvernul României, în parametri s-a avansat această propunere și s-a concretizat cu un sucees al României”, a declarat ministrul de Externe, la o emisiune de televiziune.

eurodeputatUL Corina Creţu  este comisarul ales de Jean-Claude Juncker pentru portofoliul Politicilor Regionale, anunțul ofician a fost făcut în cursul zilei de miercuri, 10 septembrie.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: