Bere cu pudră de greieri, creveţi din alge … toate ar putea fi alimentele viitorului. Sunt însă invenţiile studenţilor clujeni, preparate, deocamdată, doar ca lucrări de licenţă. Profesorii sustin insa ca sunt facute să respecte cerinţele nutriţionale ale omului modern.
Robert este student în anul IV la Inginerie Alimentară şi bea o cafea, în stilul propriu. „Surogat de cafea din sâmburi de curmale. Acesta este un produs molecular. Are un conţinut foarte mare de antioxidanţi şi multe fibre solubile, minerale”, a declarat Robert Raul Rusu, student USAMV Cluj. Tot la capitolul „băuturi”, berea cu pudră de greieri promite că vine cu o mulţime de plusuri faţă de cea tradiţională: are o alcoolemie ridicată, de 6,5% şi e mult mai nutritivă, scrie observatornews.ro.
Profesorii susţin că „alimentele” respectă cerinţele nutriţionale ale omului modern
„Pudra de greieri are un gust asemănător cu floarea soarelui prăjită. Ajută la crearea unei membrane mult mai puternice a drojdiei. Deci practic îi oferă o rezistenţă asupra alcoolului mult mai bună”, a declarat Alexandru Constantin Şerb – student USAMV Cluj. Singurul dezavantaj ar putea fi preţul, ceva mai mare decât la o bere normală – aproximativ 15 lei per litru. Cei care iubesc fructele de mare, dar postesc, nu mai sunt nevoiţi să aştepte dezlegarea la pește… pentru ei s-au creat creveţii vegani.
„Materiile prime de bază sunt algele, algele roşii de data aceasta. Din punct de vedere nutriţional, cel puţin al proteinelor, sunt un pic mai puţine faţă de creveţii tradiţionali. Eu am folosit proteine din mazăre galbenă pentru a ajunge cumva la acel procent de 20%”, a declarat Andrada Secară – studentă USAMV Cluj. Iar dacă meniul nu vă prieşte, jeleurile naturale din gutui cu ulei esenţial de ghimbir… ajută atât la digestie cât şi la imunitate.
„Alimentele viitorului vor concentra o concentraţie mult mai mare de compuşi bioactivi care să susţină activitatea omului modern”, a declarat Elena Mudura – decan FSTA Cluj. Toate preparatele au fost prezentate în cadrul unui festival organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj. La final, cele mai bune preparate au fost premiate.
Autor
-
Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.
View all posts
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News