Oprea: Problema din industria de apărare legată de tichetele de masă, voucherele de vacanță

Radu Oprea
Sursa foto: Inquam photos

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat, joi, că solicitările angajaţilor din industria de apărare privind tichetele de masă, voucherele de vacanţă şi orele suplimentare au fost rezolvate, precizând că, în cursul zilei, va avea o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din acest domeniu.

El a fost întrebat, la Palatul Victoria, despre un protest recent al unor angajaţi ai ROMARM, care reclamau faptul că nu pot să facă ore suplimentare şi că nivelul de salarizare este unul mic în comparaţie cu profitul pe care-l are compania.

„Voi avea întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din industria de apărare. Astăzi este rezolvată această problemă a tichetelor de masă, a voucherelor de vacanţă, a ajutoarelor sociale, a orelor suplimentare. Le voi comunica acest lucru. În întreprinderile din industria de apărare, unde am fost, inclusiv vineri şi sâmbătă, am găsit fabrici unde se lucrează în schimburi, se lucrează inclusiv sâmbăta pentru că au comenzi şi sunt, deja, într-un profit operaţional. Chiar dacă multe dintre ele au încă datorii din trecut, în acest moment foarte multe companii din acest domeniu sunt în profit operaţional. Şi, atunci, venim cu măsuri de sprijin pentru ca lucrătorii să-şi primească drepturile”, a afirmat Oprea, într-o conferinţă de presă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: