Noi dezvăluiri dinamitează AUR: „Există niște înțelegeri. Vrea doar oameni care finanțează”

George Simion. INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN
Sursa Foto: INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN

Ștefănel Dan Marin, fost președintele al filialei AUR din Sectorul 5 al Capitalei, continuă, într-un nou episod, dezvăluirile din interiorul partidului condus de George Simion.

Fostul primar interimar al Capitalei povestește că George Simion duce, de fapt, o luptă falsă, la nivelul Capitalei, cu celelalte partide. „Știu ce înțelegeri s-au făcut cu partidele politice din Capitală, este foarte ușor de observat lucrul acesta. Nimeni nu vorbește despre tâlhăriile, despre eventualele mare malversațiuni, despre toate neregulile pe care le fac actualii conducători din Capitală, de sector sau la Primăria Capitalei”, spune Ștefănel Dan Marin.

De altfel, fostul președintele al filialei AUR din Sectorul 5 al Capitalei povestește că George Simion nu are nevoie „de oameni profesioniști, de oameni pregătiți”, ci doar de oameni care vin și îi finanțează partidul.

„Există niște înțelegeri, ele vor ieși la iveală”

„Da, sunt oameni care, teoretic, astăzi, își pun speranțe în AUR. Sunt oameni care investesc, așa cum am investit și eu și alți colegi de câteva luni bune. Marea problemă este că atunci când se cam termină resursele și banii, ușor-ușor sunt trași pe linie moartă. Pentru că vă mai spun un adevăr: în AUR nimeni nu este dat afară, nimeni, toată lumea e binevenită. Atâta timp cât bagi ceea ce v-am spus un pic mai înainte, ce trebuie să bagi. Știu ce înțelegeri s-au făcut cu partidele politice din Capitală, este foarte ușor de observat lucrul acesta. Nimeni nu vorbește despre tâlhăriile, despre eventualele mare malversațiuni, despre toate neregulile pe care le fac actualii conducători din Capitală, de sector sau la Primăria Capitalei.

Pentru că există niște înțelegeri, ele vor ieși la iveală și vor fi foarte ușor de demonstrat prin ceea ce numesc eu un non-combat. Încă o dată, prin acest non-combat, toți cei care aveau intenția de a vota AUR vor fi din nou dezamăgiți. Pentru că atunci când vii și te bați cu pumnul în piept că vrei schimbare, pe lângă lucrurile legate de patriotism, care teoretic pot fi corecte, practic putem discuta într-un clip și legat de patriotism, tu vii și promiți ceea ce nu ești în stare să faci, pentru că, de fapt, tu nu ai nevoie de oameni profesioniști, nu ai nevoie de oameni pregătiți. Tu nu ai nevoie de oameni cu știință, tu ai nevoie doar de oameni care să-ți finanțeze partidul. Nu ai nevoie doar de oameni care să-ți vină la mitinguri.

Tu ai nevoie doar de oameni care să nu pună niciun fel de problemă, de întrebare, în cadrul legal, în cadrul organizației AUR interne, pentru că tot ce spuneți voi, cei care credeți că veți lua un procent rachetă, o parte dintre cei care conduceți AUR acum vă înșelați. Pentru că oamenii vor deschide ochii, și cei ca mine, de exemplu, cei care au fost în AUR și cei care vor să intre în AUR, vor vedea adevărul de care eu o vorbesc, pe care vi-l relatez fără niciun fel de distorsiune, nu ca pe loc de minciuni, pentru că nu e cazul. Eu știu ce vorbesc, am fost în interior. Va fi, teoretic, primul și ultimul clip despre care sau în care vreau să vorbesc despre AUR. Îi rog pe toți foștii mei colegi să se abțină de la comentarii răutăcioase”, spune Ștefănel Dan Marin.

„Nu se caută specialiști în AUR, se caută ridicători de mâini, atât”

„N-ați vrea să mă înrăiți și mai mult, n-ați vrea să vorbesc despre lucruri pe care dvs. mulți dintre foștii colegi nu le cunoașteți, și aș vrea ca lucrurile să rămână așa, la acest stadiu. A fost de datoria mea să vin cu această explicație către toți prietenii, cunoștințele care mă cunosc, chiar și pentru cei care nu mă cunosc, să înțeleagă că atunci când când intru într-un partid, intru ca să schimb ceva. Nu intru, nici ca să ridic mâna, nu intru nici ca să fiu supus cuiva pentru vreo anumită funcție. Nu mă interesează lucrul acesta, și nu intru ca să-și bată cineva joc de mine, pentru că, așa cum v-am mai spus, am 47 de ani, am o meserie, o practic, zic eu că bine, și vreau să o practic în continuare.

Pentru că interesul meu direct este ca vecinul de apartament, vecinul de scară de bloc, vecinul din cartier, să poată să trăiască mai bine, și nu să poată să mă pună pe mine sau pe alții pe o anumită funcție, ca să negociem mai bine. Nu negociez nimic cu nimeni și nu îmi pare rău nici de banii pe care i-am investit în AUR, nici de timpul pe care l-am investit. Am lucrat lângă niște colegi extraordinari. Din păcate, sunt la fel de înșelați ca și mine. Și cu mulți am stat de vorbă și, mă rog, n-o să vă spun, pentru că sunt discuții private, dar oamenii ușor, ușor deschid ochii. Minciuna aceasta cu Platforma de Merit este una sfruntată. Nu, nu se caută specialiști în AUR, se caută ridicători de mâini, atât.

Iar ridicătorii de mâini, prieteni, să știți că nu-i veți găsi niciodată printre oamenii care vor să se implice activ, printre profesioniști, printre cei care au școală. Nu-i veți găsi niciodată. Ca să avem același punct de vedere, va trebui să ne așezăm la masa dialogului, să discutăm, să vedem ce nu merge și atunci luăm o decizie. Dar n-ați preferat să faceți treaba asta. Ați preferat să îndepărtați pur și simplu absolut pe toți cei care au avut ceva de spus. Ușor, ușor i-ați îndepărtat. Lucrul acesta pe mine m-a făcut să ies din AUR. Cu siguranță că proiectul administrativ pentru Sectorul 5 va continua. Am o datorie morală, atât pentru cei cu care am discutat până acum, cât și cu față de cei cu care voi discuta și îmi voi prezenta proiectul administrativ pentru Sectorul 5. Cu siguranță că nu vom discuta în zile ce vor urma despre vreun sprijin politic.

Sunt oameni de bună credință în țara asta care înțeleg foarte bine ceea ce spun. Înțeleg că administrația nu este pentru un partid sau pentru un grup de interese și administrația este exact pentru cei despre care vă vorbeam: vecinul de bloc, vecinul de scară, vecinul de cartier”, mai spune fostul primar interimar al Capitalei.

@marinstefaneldan♬ sunet original – Marin Stefanel Dan

Ștefănel Dan Marin, fost președintele al filialei AUR din Sectorul 5 al Capitalei, a povestit și cum se fac înscrierile, dar mai ales cum se dau interviurile pentru a intra în mult trâmbițata „Platformă de Merit” – o platformă pe care George Simion o lansa în februarie 2023, si care era definită ca fiind „un program de selecție și evaluare publică a candidaților și proiectelor politice ale partidului”.

Dezvăluirile le puteți citi AICI

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: