Premierul Marcel Ciolacu l-a primit pe noul ambasador al Republicii Franceze în România, Nicolas Warnery

Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Ambasadorul francez a lansat deja în România campania internațională anunțată de președintele Emmanuel Macron şi intitulată „Marque France/Marca Franţa”.

România se bazează pe sprijinul Franței pentru aderarea la Schengen, spune premierul Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului l-a primit joi pe noul ambasador al Republicii Franceze în România, Nicolas Warnery.

Colaborarea în domeniile economic, apărare și securitate, precum și în ceea ce privește dosarele europene au fost principalele teme ale întrevederii.

De altfel, ambasadorul francez a lansat deja în România campania internațională anunțată de președintele Emmanuel Macron şi intitulată „Marque France/Marca Franţa”.

Reporter: Colaborarea dintre companiile românești și cele franceze este foarte bună în numeroase domenii, de la agricultură la energii regenerabile, a subliniat ambasadorul Franței în România, Nicolas Warnery.

Nicolas Warnery: După cum ştiţi, Franţa este cea mai atractivă țară din Europa pentru investiții străine. În 2022, ţara noastră a făcut obiectul a 1.725 de decizii de investiții străine. Obiectivul acestei campanii pe care o lansăm pentru România este de a afirma această excelenţă și a ne asigura că Franța va continua să-și ocupe locul în actuala competiție internațională pentru influență și va continua să iasă în evidență pe toate cele cinci continente. Turismul, gastronomia, influenţa culturală, dar și aeronautică, automobilele, economia digitală, inteligență artificială, tranziția energetică, toate domeniile în care există inovație. Ambiţia noastră este de a trezi un fel de reflex, de a alege excelenţa franceză.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: