Xi: China va continua să caute ‘dezvoltare pașnică’ și nu va ‘încerca să înlocuiască pe nimeni’

Sursa foto: X

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a dat asigurări, la ceremonia de închidere a Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific APEC, că ţara sa va continua „să rămână pe calea dezvoltării paşnice”, cu scopul de a „îmbunătăţi vieţile chinezilor şi fără să înlocuiască pe nimeni”, transmite sâmbătă EFE.

Într-un discurs rostit vineri la San Francisco (SUA), în ultima zi a forumului menţionat, Xi a subliniat dorinţa Chinei de a „lucra împreună” pentru a obţine mai multe rezultate în ceea ce priveşte cooperarea în regiunea Asia-Pacific.

În acest sens, liderul chinez a cerut crearea „unei comunităţi deschise, dinamice, rezistente şi paşnice în Asia-Pacific”, el propunând în acest scop axarea pe domenii precum inovarea tehnologică, deschiderea economică şi integrarea regională, dezvoltarea verde şi reducerea inegalităţilor.

Astfel, Xi a cerut eforturi comune pentru a „crea împreună încă 30 de ani de aur” pentru regiune.

În plus, preşedintele chinez a făcut un nou gest de apropiere faţă de omologul său american, Joe Biden, luându-şi rămas bun de la el într-o scenă în care, potrivit unei fotografii publicate de Ministerul de Externe chinez, ambii sunt văzuţi zâmbind.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: