Ministrul Apărării: Stabilitatea Balcanilor de Vest va rămâne o prioritate de împortanță strategica

angel tilvar
Sursa foto: X

Stabilitatea Balcanilor de Vest va rămâne o prioritate de importanţă strategică şi pentru securitatea euro-atlantică, a afirmat, luni, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, care, alături de şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, s-a întâlnit cu militarii români participanţi la misiunea Uniunii Europene EUFOR ALTHEA din Bosnia şi Herţegovina.

Potrivit MApN, cei doi s-au întâlnit cu comandantul forţei UE din acest teatru de operaţii, generalul-maior Helmut Habermayer şi cu comandantul Comandamentului NATO din Sarajevo, generalul de brigadă Pamela McGaha. Discuţiile au vizat situaţia de securitate din Bosnia şi Herţegovina şi perspectivele de viitor privind prezenţa militarilor români în cadrul NATO KFOR şi EUFOR ALTHEA.

„Stabilitatea regiunii Balcanilor de Vest rămâne o prioritate pentru România, aceasta fiind de importanţă strategică pentru securitatea euro-atlantică. Implicarea operaţională a României în această regiune, atât în cadrul misiunii NATO KFOR, cât şi în cadrul misiunii UE EUFOR ALTHEA reprezintă o dovadă a angajamentului nostru ferm în Balcani”, a reiterat ministrul Apărării în cadrul discuţiilor oficiale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: