11 parlamentari din partidul PAS al Maiei Sandu au primit interdicție de a intra pe teritoriul Rusiei

Serghei Lavrov
Sursa foto: Internet

Rusia a interzis luni intrarea mai multor oficiali din Republica Moldova ca reacție la măsurile luate de guvernul proeuropean de la Chişinău, care a blocat o serie de posturi şi site-uri ruseşti sau proruse înainte de alegerile locale de la începutul acestei luni. Potrivit newsmaker, citat de news.ro, este vorba de 11 parlamentari, toți membri ai Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) al preşedintei Maia Sandu. 

Într-un comunicat, Ministerul rus de Externe a anunţat luni că ambasadorul moldovean la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat pentru a fi informat despre această decizie.

„Părţii moldoveneşti i-a fost prezentat un protest vehement în legătură cu persecutarea continuă, motivată politic, a mass-media de limbă rusă din Moldova, inclusiv prin blocarea accesului la site-urile acestora”, se arată în comunicatul ministerului condus de Serghei Lavrov.

Acesta precizează că ambasadorul a fost informat că Rusia a luat o „măsură simetrică” de a interzice intrarea unui număr de oficiali moldoveni, dar nu a oferit alte detalii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: