Germania alocă fonduri pentru achiziţia sistemului israelian antirachetă Arrow-3. La ce sumă ajunge acordul

Twitter/ steag Germania
Sursă foto: Twitter

Parlamentarii germani au eliberat miercuri plăţi în avans de până la 560 de milioane de euro înainte de achiziţionarea planificată a sistemului de apărare antirachetă Arrow-3, construit de Israel, pentru aproape 4 miliarde de euro (4,30 miliarde de dolari), un a declarat pentru Reuters un membru al comisiei de buget, transmite Reuters.

Arrow-3 este conceput pentru a intercepta rachete balistice în afara atmosferei terestre. Este stratul superior al matricei de apărare antirachetă a Israelului, care se extinde de la Iron Dome, care interceptează rachetele cu rază scurtă de acţiune, până la rachetele cu rază lungă de acţiune ale Arrow-3, care distrug orice focoase neconvenţionale la o altitudine sigură.

Berlinul intenţionează să încheie un acord guvernamental cu Israelul, privind achiziţionarea sistemului Arrow-3 la sfârşitul anului, potrivit documentelor de achiziţie ale Ministerului de Finanţe care au fost pregătite pentru Parlament, informează news.ro.

Germania va pierde o parte sau toate plăţile făcute în avans în cazul în care tranzacţia eşuează, potrivit ziarelor, deoarece banii ar fi folosiţi pentru a compensa Israelul pentru costurile suportate până atunci.

Forţele aeriene germane ar trebui să preia livrarea Arrow-3, care va costa cu aproximativ un miliard de euro mai mult decât era planificat iniţial, până în trimestru, patru al anului 2025.

Războiul Rusiei din Ucraina a scos la iveală o lipsă de sisteme de apărare aeriană la sol, cum ar fi unităţile Patriot ale Raytheon sau IRIS-T, dezvoltat mai recent, în multe ţări occidentale.

În timp ce Patriot şi IRIS-T acoperă stratul mediu de apărare aeriană, Arrow-3, produs de Israel Aerospace Industries (IAI), oferă protecţie pentru stratul superior.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: