Sebastian Burduja, anunț important pentru toți cei care locuiesc la bloc

Sursa foto: Facebook / Sebastian Burduja

Ministrul Mediului, Sebastian Burduja, vine cu o veste bună pentru toți românii care locuiesc la bloc. Sebastian Burduja a anunțat, seara trecută, că pe masa Executivului se află un proiect de lege care prevede amânarea cu un an a montării repartitoarelor de căldură. Termenul stabilit de lege era 31 decembrie 2023. Concret, românii care locuiesc la bloc vor avea timp să își monteze repartitoare până la 31 decembrie 2024. 

Legea prevedea faptul că cei care nu aveau aparatele montate până la data de 31 decembrie 2023, riscau să fie amendați cu suma de 1.000 de lei.

”De prin 2014, România are această obligativitate setată la nivel european de montare a acestor repartitoare și conform legislației în vigoare, există riscul aplicării unor amenzi de aproximativ 1.000 de lei pentru românii care nu au reușit să își monteze astfel de dispozitive.

Din proiectul nostru de lege, și nu este doar un proiect liberal, este foarte important să spun că există și inițiatori de la PSD și de la UDMR din Comisiile de Specialitate de la energie, industrie, practic, derogăm și amânăm cu un an aplicarea acestor măsuri”, a declarat Sebastian Burduja la România TV.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: