ACL a depus moțiune de cenzură. Iohannis: „Ponta pune în pericol statul de drept”

Moțiunea de cenzură a Alianței Creștin-Liberale a fost depusă astăzi.

Klaus Iohannis a declarat în cadrul unei conferințe de presă că moțiunea este îndreptată împotriva abuzurilor Guvernului.

„Vrem să facem un anunț care cred că este important pentru oameni. Astăzi a fost depusă moțiunea de cenzură Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriți fraudarea alegerilor de către PSD.  Moțiunea este îndreptată împotriva abuzurilor Guvernului condus de Victor Ponta prin emitere unui set de acte normative, în special OUG, Ponta pune în pericol statul de drept din România. Astăzi, prezidențiabilul probabil prezidențiabilul Victor Ponta cu încălcarea Constituției a pus la cale un plan concertat prin care urmărește fraudare alegerilor din această toamnă. Pentru președintele PSD, câștigarea alegerilor este un pariu cu baronii PSD pe care nu-și permite să îl piardă. Ponta s-a folosit de instrumentul OUG pe care le considerăm neconstituționale”, a declarat Iohannis.

Președintele PNL l-a acuzat pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, că este „subordonat” lui Ponta.

La rândul său, co-președintele ACL, Vasile Blaga, a declarat că tot ceea ce face Guvernul Ponta o face pentru a frauda alegerile din toamnă.

„Au pus la punct acest plan pentru a fura numărul de voturi care lipsesc pentru a câștiga Președinția”, a spus Blaga.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: