Iohannis a primit cererea pentru ridicarea imunității lui Voiculescu și Mihăilă în dosarul vaccinurilor anti-COVID

Iohannis_declaratii_de_presa_consiliul_european
Sursa foto: financialintelligence

Președintele Klaus Iohannis a primit vineri dimineață, 24 noiembrie, adresa procurorului general al României prin care se cere încuviințarea ridicării imunității în cazul foștilor miniștri Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, după ce DNA a cerut acest lucru în dosarul privind achiziția de vaccinuri anti-COVID, au declarat surse de la Palatul Cotroceni, pentru Libertatea. 

Șeful statului urmează să ia decizia în perioada imediat următoare. DNA a cerut joi, 23 noiembrie, Senatului şi Preşedinţiei, ridicarea imunității fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator, şi a foştilor miniştri ai sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, ambii de la USR.

Procurorii i-au acuzat de „abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv, complicitatea”.

Procurorii anticorupție au precizat că în perioada ianuarie-mai 2021, adică în pandemie, au fost cumpărate peste 52,8 milioane de doze de vaccin anti-COVID în plus față cele necesare, iar prejudiciul depășește un miliard de euro, la care se adaugă TVA.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: