Primarul fugar Cătălin Cherecheș ar fi ajuns în Italia. Strategia de apărare a avocatului său

Sursă foto: Catalin Chereches

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, s-ar afla, potrivit unor surse neconfirmate oficial, pe o insulă din Italia. Avocatul său, Răzvan Dosneanu, nu confirmă informația și susține că strategia de apărare a edilului rămâne neschimbată: încearcă anularea hotărârii.

Primarul Cătălin Cherecheș, ar fi ajuns, conform unor surse neconfirmate oficial, în Italia, destinația preferată pentru mai multe „VIP-uri” din România, care fug de executarea pedepsei. El este dat în urmărire încă de vineri de Poliția Română, când a plecat din țară, cu puțin timp înainte de a-și afla pedeapsa: cinci ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de luare de mită. Pe numele său a fost emis mandar de arestare european.

Surse neoficiale citate de Click susțin că primarul s-ar afla pe insula italiană Pantelleria, la 100 de kilometri sud de Sicilia, în mijlocul Mării Mediterane, aproape de coasta Tunisiei, destinație unde acesta și-ar fi manifestat intenția de a cumpăra un imobil. În plus, Cherecheş, care are rezidență în Italia și Austria, ar avea rude apropiate în regiunea Milano.

Printre românii care au fugit de justiția română în Italia se numără Ionel Arsene (fostul șef al Consiliului Județean Neamț din partea PSD), Darius Vâlcov (fost primar al Slatinei), Alina Bica (fosta șefă a DIICOT), Dragoș Săvulescu (om de afaceri), Mario Iorgulescu (fiul președintelui LPF, Gino Iorgulescu) etc.

În unele cazuri, autoritățile italiene au decis extrădarea, precum cel al lui Ionel Arsene sau Darius Vâlcov, iar în altele, aceștia au scăpat de pușcărie. Un astfel de caz este cel al lui Dragoș Săvulescu, condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul „Retrocedărilor”, pentru complicitate la abuz în serviciu și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Fiind rezident în Italia, Săvulescu a rămas să execute pedeapsa în peninsulă, conform deciziei Curții de Apel din Napoli. Apoi, instanța napoletană a decis să reducă cu 3 ani pedeapsa, având în vedere aplicarea procedurii grațierii, conform unei legi a Republicii Italiene. Pentru restul de pedeapsă, judecătorii au decis suspendarea executării.

Avocatul primarului Cătălin Cherecheș, Răzvan Dosneanu, a declarat pentru „Adevărul”: „Nu vă pot confirma că domnul Cătălin Cherecheș se află în Italia”

Întrebat dacă și-a schimbat strategia de apărare a clientului său, Dosneanu a susținut: „În data de 7 decembrie 2023 este fixat termen la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru soluționarea cererii de strămutare depusă anterior pronunțării deciziei din apel de la Curtea de Apel Cluj. Dacă se admite strămutarea, hotărârea din apel este anulată și se rejudecă procesul”.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: