Gheorghe Flutur: Sunt convins că PNL va face o figură foarte bună în alegerile de anul viitor

Gheorghe Flutur

Invitat luni în emisiunea Puterea Știrilor, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava și prim-vicepreședinte Politici Publice PNL, a vorbit despre strategia partidului pentru alegerile din 2024. Amintim că Flutur a fost desemnat, alături de alți 9 liberali, să se ocupe de planul PNL de abordare a alegerilor europarlamentare de la anul viitor.

Așadar, din echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare fac parte: secretarul general Lucian Bode (şef de campanie), prim-vicepreşedinţii Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Gheorghe Flutur şi Iulian Dumitrescu, alături de Emil Boc, Vasile Blaga, Ilie Bolojan, Ion Dumitrel şi Hubert Thuma.

Gheorghe Flutur a anunțat luni, la Puterea Știrilor, că o primă întâlnire de campanie a avut loc, duminică seara, la sediul din Modrogan, însă, în cadrul discuțiilor nu a fost adus și subiectul acuzațiilor DNA în cazul Florin Cîțu. Amintim că DNA cere anchetarea fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, în cazul cumpărării de vaccinuri anti-Covid. Pentru asta e nevoie de ridicarea imunității în cazul lui Cîțu și de acordul președinției în cazul foștilor miniștri ai sănătății.

„Ca om care am făcut parte și am condus echipe de campanii, și la vechiul PDL, și la PNL, strategiile de campanie se pot stabili doar în liniile mari. În rest, nu se comunică foarte mult din rațiuni de strategie și de tactică pentru fiecare partid. Aseară, noi ne-am văzut la București, la sediul din Modrogan, și am avut o întâlnire de campanie. Eu mă bucur că în echipă, în afară de prin vicepreședinții partidului, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Motreanu și cu mine, a mai venit alături de noi Emil Boc, Ilie Bolojan, Vasile Blaga, Ion Dumitrel, oameni cu foarte bună performanță în alegeri, în administrație și cu un trecut cu campanii câștigate.

Am discutat mult aseară despre tot ce trebuie să facem în perioada următoare, un calendar, niște lucruri care să ne prindă la începutul anului viitor în linie dreaptă, în tranșee cu pregătirea campaniei electorale. În echipa de campanie, noi discutăm foarte mult problemele organizatorice. Nu am discutat despre cazul Florin Cîțu. N-a fost timp să discutăm amănunte despre chestiunea lui Florin Cîțu. Dar, ați văzut acolo clară poziția președintelui Partidului Național Liberal. Florin Cîțu s-a suspendat din grupul senatorial PNL, s-a pus la dispoziția justiției. Întotdeauna Partidul Național Liberal a fost deschis și am făcut aceste lucruri

Haideți să discutăm pe statut. Statutul, și eu garantez că așa se va întâmpla, partidului foarte clar precizează aceste lucruri: când se pleacă din partid, cum se pleacă din partid. Faptul că a anunțat suspendarea din grupul senatorial PNL și se pune la dispoziție, faptul că Partidul Național Liberal a anunțat că va vota deschis și hotărât pentru ridicarea imunității, noi am avut aceeași unitate de măsură de fiecare dată și sigur că și de data aceasta la fel pentru aflarea adevărului cât mai repede și transparent.”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, la Puterea Știrilor.

„PNL va face o figură foarte bună în alegerile de anul viitor”

Prim-vicepreședintele PNL este de părere că partidul condus de Nicolae Ciucă va face „o figură foarte bună în alegerile de anul viitor”, dar echipa de campanie „trebuie să accelereze motoarele, să mobilizeze membrii de partid”.

„Deci, eu m-aș întoarce puțin la faptul că Partidul Național Liberal este la guvernare în momentul ăsta, de rezultatele guvernării va conta foarte mult ce scor vom putea face, de stabilitatea politică de care e atâta nevoie, de absorbția banilor europeni. Și un lucru care poate se discută și nu-l vom discuta nici noi mult, este organizarea și mobilizarea echipelor Partidului Național Liberal în perioada următoare pentru cele patru rânduri de alegeri. Aici, practic, echipa de campanie trebuie să accelereze motoarele, pentru că noi avem un număr mare de membri de partid. Ei trebuie mobilizați, foarte bine organizați. Acest lucru l-am mai făcut și eu sunt convins că PNL va face o figură foarte bună în alegerile de anul viitor”, a mai spus acesta.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: