Președintele CNPP: Este dreptul colegilor mei să protesteze! Până pe 15 decembrie, toate pensiile vor fi achitate

Foto: PS News

Președintele CNPP (Casa Naționala de Pensii), Daniel Baciu a declarat astăzi, în timpul lansării oficiale a unei aplicații care va digitaliza fluxurile interne ale instituției (RODPA 1) că pensionarii pot sta liniștiți deoarece, în ciuda protestelor unor angajați ai Caselor Județene de Pensii, plățile pensiilor nu sunt afectate.

“Într-adevăr, o parte dintre colegii noștri se află în aceste proteste. Trăim într-o țară democratică, este dreptul lor să protesteze. Nu comentez nimic asupra acestor lucruri, dar pe de altă parte am încredere. Colegii mei sunt foarte responsabili în sensul că acest lucru nu se va afecta absolut deloc procesul de achitare a plății pensiilor pe luna decembrie. Pentru 1 decembrie, noi am plătit deja jumătate din suma către Compania Națională de Poștă, urmând că după sărbătoare de 1 Decembrie, luni să virăm și a două parte”.

  În fiecare an primesc aceleași întrebări!

” În fiecare an se întâmplă lucrul acesta și primesc aceleași întrebări. Dar, de fiecare dată, lucrurile sunt în aceeași ordine firească(…). Colegii mei sunt foarte responsabili, am mai spus. Acum, mai avem încă o tranșă undeva, pe dată de 9 decembrie, astfel încât pensiile să fie achitate la timp, așa cum se întâmple în fiecare lună. Practic, până pe dată de 15 decembrie, toate pensiile vor fi achitate în sistemul public de pensii. Și colegii mei, sunt convins că sunt responsabili și nu se va întâmpla să avem vreo sincopă. Vă asigur”, a declarat Daniel Baciu.

Reamintim că angajații Caselor Județene de Pensii au ieșit  în stradă, după ce Guvernul a decis că salariile din primării, ministere, autorități publice și companii de stat nu pot fi mărite decât prin act normativ aprobat la nivel central.

Sunt diferenţe de câteva mii de lei  între salariile din casele teritoriale de pensii şi alte instituţii publice

„Sunt diferenţe mari între salariile din casele teritoriale de pensii şi alte instituţii publice. Acest lucru nu este de contestat, sunt diferenţe de câteva mii de lei, nu e vorba de o diferenţă mică. Este dreptul lor să protesteze, dar misiunea lor este destul de nobilă, pentru că ei trebuie să asigure servicii de calitate seniorilor români şi asta fac, lună de lună, cu profesionalism şi nu se pune problema ca colegii mei din teritoriu să nu facă această plată a pensiilor, cum o fac de fapt regulat pe fiecare lună, în decursul unui an”,a adaugat Daniel Baciu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: