Rugbişti din Africa de Sud şi Tonga, uniţi sub tricolor: România înseamnă casa pentru mine

foto: FRR

Rugbiştii Johan Van Heerden, Kuselo Moyake şi Sioeli Lama Vin din ţări aflate la mii de kilometri depărtare de România, Africa de Sud şi Tonga. S-au integrat repede aici, au învăţat limba română şi repede România a devenit a doua lor casă. O poartă în inimă, îmbracă de fiecare dată cu mândrie tricoul echipei naţionale şi joacă cu dăruire pentru Stejari.

Reprezentând trei cluburi diferite din rugby-ul românesc CS Dinamo, CS Rapid şi CSA Steaua, cei trei vorbesc cu emoţie despre ce înseamnă România pentru ei şi transmit un mesaj special românilor de 1 Decembrie.

Primul sosit în România din Africa de Sud, în 2013, pentru a juca la campioana CSM Ştiinţa Baia Mare, Johan Van Heerden (36 ani) a fost repede atras de ţara de adopţie. Ionică, cum este alintat, mărturiseşte că în România se simte ca acasă şi că la încheierea carierei sportive doreşte să rămână aici.

„România înseamnă casa pentru mine, chiar dacă nu m-am născut aici, însă am crescut practic aici şi România e la inima mea. Prima dată când am pus tricoul pe mine a fost extraordinar, o onoare foarte mare pentru că mi-am dorit să joc pentru România.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: