România, țara inegalităților. Ce arată rapoartele europene referitor la economia națiunii

În cel puțin cinci capitole, România s-a clasat în topurile europene. Însă toate lucrurile le care suntem buni, nu depășesc ceea ce ne trage cu adevărat în jos, și anume, situația economică.

În ceea ce privește agricultura, deși verile au fost secetoase și în țara noastră, anul trecut ne-am situat pe primul loc, comparativ cu alte state membre ale UE, pentru suprafața cultivată de porumb boabe, iar în ceea ce privește producția, ne-am clasat pe locul doi, după Franța.

Tot în 2022, România s-a clasat pe locul cinci în UE pentru suprafața de grâu cultivată, după Franța, Germania, Polonia și Spania și pe locul patru la producția de grâu realizată.

Pe primul loc în Uniunea Europeană mai suntem și la viteza internetului. Potrivit datelor colectate de HotNews, România are o viteză de descărcare broadband de aproximativ 200 mps, iar media europeană pentru acest criteriu se situează la circa 100 mps, ceea ce înseamnă o viteză la mai puțin de jumătate comparativ cu România.

De asemenea, țara noastră se clasează în top zece din Uniunea Europeană pentru producția de autoturisme. În ceea ce privește producătorii de autoturisme de pasageri din UE, România ocupă locul șapte. Cele mai recente informații agregate arată că România a produs aproape 438.000 de automobile în 2020. Numărul de autoturisme produse este mai mare decât în Ungaria (433.000) sau Polonia (221.000). Germania, cel mai mare producător de mașini din Europa, produce 3,4 milioane de mașini pe an.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: