Poliția: AUR crește prin „inundarea spațiului cu dezinformări și teorii ale conspirației”

Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

Un document oficial al Poliției Române, asumat și aprobat de Guvern, vine să explice cum se luptă se luptă autoritățile românești cu narativele ostile și cu propaganda grupărilor extremist-teroriste din România. Mai multe capitole din acest document vorbesc despre dezinformări, terorism, extremiști, radicalizări, propagandă și narative ostile.

“Se evidențiază inundarea spațiului informațional românesc cu dezinformări și teorii ale conspirației, unele dintre acestea amplificate inclusiv prin metode și mijloace artificiale, creându-se premisele ca exponenții formațiunilor extremiste să atragă mai mulți simpatizanți”.

Se numește “Strategia Națională de Ordine și Siguranță Publică 2023 – 2027” și a fost aprobată la 9 noiembrie 2023 prin Hotărâre de Guvern. Autorii documentului spun că “pandemia de COVID 19 și criza energetică au condus la amplificarea retoricilor anti-sistem și ultranaționaliste în Europa, ceea ce a determinat, în mod direct, o impulsionare a activității organizațiilor autohtone ce activează pe acest palier”.

Nu se specifică în document, la modul explicit, numele partidului AUR, dar se spune că “exponenții formațiunilor extremiste” au reușit “inclusiv organizarea mai multor manifestații de protest de amploare împotriva autorităților”.

Pericolul identificat de oficialii Poliției face referire la “simpatizanți cu viziuni extremiste” care ar avea ca scop infiltrarea și deturnarea unor proteste pașnice. ”Pe termen mediu, condițiile propice propagării curentului extremist la nivel național se mențin”, se afirmă în documentul guvernamental. Oficialii poliției susțin că în anul 2022, față de anul 2021, în condițiile creșterii numărului manifestărilor publice și, implicit, al misiunilor de asigurare a ordinii publice, a crescut de aproape 4 ori numărul infracțiunilor constatate.

Citeste mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: