STUDIU Românii petrec sărbătorile de iarnă acasă, dar ar prefera să meargă la munte sau pe o plajă tropicală

Sursa foto: Facebook

Finalul de an îi vă găsi pe români acasă. Acolo vor fi, însă dacă sunt întrebați unde și-ar dori să își petreacă sărbătorile de iarnă, răspunsul se schimbă: la munte, într-o cabană cu mâncare tradițională. Răspunsurile apar într-un studiu de piață, realizat de o companie de profil, care arăta cât de mari sunt diferențele între dorință și putință.

Cei mai mulţi români au de gând să-şi petreacă sărbătorile de iarnă acasă, în cadru restrâns și mai puțin de un sfert dintre cei intervievați optează pentru o celebrare extinsă în familie. Puțin peste 10 procente preferă să sărbătorească acasă, alături de prieteni, potrivit unei cercetări realizate de o companie care face studii de piaţă. Alții vor să merge acasă la rude, la prieteni și un procent mai mic va alege o excursie la munte, în ţară.

Totuşi, când vine vorba de preferinţe şi dacă ar putea alege orice destinaţie, 37% ar opta să petreacă sărbătorile într-o cabană la munte, iar 23% pe o plajă tropicală. Mai puțini declară că ar rămâne acasă sau ar prefera un oraş plin de viaţă, cu lumini festive.

Chestionați despre meniul de sărbători, participanții la studiu au susținut că preferă preparatele tradiționale: sarmale în foi de viţă sau varză, celebra salată de boeuf, cozonacii, cârnaţii proaspeţi sau afumaţi și, nu în ultimul rând, piftia. Pentru masa se sărbători, românii vor cheltui în medie 740 lei, arată studiul.

Studiul a fost făcut pe un eşantion de 520 de respondenţi, utilizatori de internet din mediul urban, între 13 și 16 noiembrie. Marja maximă de eroare este plus minus 4.3%, la un nivel de încredere de 95%.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: