S.O.S Klaus Iohannis! Cum își salvează PNL președintele

Ancheta jurnalistică începută în urmă cu aproximativ două luni de PESURSE.RO privind autoturismul BMW cu care primarul Sibiului Klaus Iohannis se plimbă prin țară a luat amploare.
În urmă cu aproximativ o lună PESURSE.RO a făcut public în exclusivitate contractul de comodat încheiat între Primăria Municipiului Sibiu și S.C. Autoturisme Bavaria S.R.L. , fără a fi precizat numele persoanei fizice Klaus Iohannis, deși el este cel care se folosește de autoturism, nu doar în calitatea sa de primar al Sibiului, ci și în interes personal. Spre exemplu atunci când vine la București la ședințele de partid, Iohannis folosește mașina primită cu titlu gratuit de la BMW.
Pentru că pe noi ne interesa care este actul/decizia prin care persoana fizică Klaus Iohannis a intrat în posesia autoturismului și îl folosește în scop personal, PESURSE.RO a trimis, în 3 iulie, o nouă solicitare la Primăria Sibiu. Prin adresa trimisă Primăriei Sibiu, am solicitat să se pună la dispoziția opiniei publice actul juridic intern al Primăriei prin virtutea căruia persoana fizică Klaus Iohannis se folosește de autovehiculul BMW seria 7 și în activitățile personale.
Citește și: EXCLUSIV De ce ascunde Iohannis BMW-ul sub preș?
Însă singurul răspuns pe care l-am primit până în acest moment, deși au trecut cele 30 de zile legale în care trebuia să primim documentele solicitate, a fost confirmarea că adresa a fost înregistrată în instituție
”Cererea dumneavoastra a fost inregistrata cu nr.42617 / 04.07.2014”, ne-au transmis reprezentanții primăriei.
În acest caz, în care instituția condusă de președintele PNL refuză să ne răspundă dacă există sau nu o decizie/hotărâre internă prin care persoana fizică Klaus Iohannis folosește de autoturismul primit cu titlu gratuit de Primăria Municipiului Sibiu, nu putem decât să considerăm că acest act intern nu există.

SCENA I, ACTUL II – Intervenție de urgență al Partidului Național Liberal

Președintele PNL, Klaus Iohannis, va fi, cel mai probabil, candidatul Alianței Creștin Liberale la alegerile prezidențiale din această toamnă. În toate sondajele făcute până în acest moment Iohannis pare a fi cel mai bine cotat prezidențiabil al dreptei și pare a fi unicul care se apropie cât de cât de candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, motiv pentru care nici PNL și nici PDL, sau mai bine spus ACL, nu își permit ca neamțul să intre într-un nou scandal mediatic. Oricum procesul cu ANI îi face suficiente probleme.
Pentru că președintele PNL Klaus Iohannis nu poate renunța așa ușor la BMW – este cunoscut deja faptul că sibianul are o afinitate pentru mașinile de lux BMW după ce în ultimii opt ani a străbătut țara doar în limuzine de sute de mii de euro – partidul pe care îl conduce a luat atitudine și i-a închiriat președintelui un BMW.
Acest lucru a fost dezvăluit chiar de S.C. Automobile Bavaria S.R.L. care, dorind să ia atitudine după ce purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, a declarat că Iohannis ar fi luat mită de la compania de autoturisme, a trimis un drept la replică.
”Facem precizarea că, societatea noastră nu are raporturi contractuale sau de altă natură cu persoana fizică domnul Klaus Iohannis, ci raporturile contractuale au existat şi există între Automobile Bavaria în calitate de comodant şi Primăria Mun. Sibiu în calitate de comodatar, pentru transmiterea spre folosinţă a autoturismului marca BMW 740d, cu nr de înmatriculare B376BMW, precum şi un contract de închiriere încheiat între Automobile Bavaria în calitate de locator şi Partidul Naţional Liberal în calitate de locatar, pentru închirierea autoturismului marca BMW 740d, cu nr de înmatriculare B688BMW.
Prin urmare, cele două autoturisme au fost predate de către Automobile Bavaria către cele două entităţi juridice, respectiv Primăria Sibiu, în baza contractului nr. 428/2008 şi respectiv Partidul Naţional Liberal, în baza contractului nr. 806/2014”, a transmis reprezentanții S.C. Automobile Bavaria.
Deci, PNL a încheiat în 2014 un contract de închiriere cu S.C. Automobile Bavaria S.R.L., cel mai probabil, după ce Klaus Iohannis a fost ales președinte al partidului având în vedere că fostul președinte, Crin Antonescu, folosea un autoturism marca Mercedes.
Este cunoscut deja faptul că PNL are datorii de milioane de euro, însă au trecut peste toate pentru a-i spăla rufele viitorului candidat la prezidențiale și totodată să îi ofere tot confortul lui Klaus Iohannis. De menționat este că, potrivit informațiilor noastre, închirierea unui BMW Seria 7 costă aproximativ 4.500 de euro pe lună la care se adaugă și alte cheltuieli.
Pentru a informa corect opinia publică, PESURSE.RO a trimis o solicitare la S.C. Automobile Bavaria S.R.L. prin care am solicitat să fie făcute publice atât valoarea contractului, cât și data la care a fost încheiat contractul. În egală măsurăPESURSE.RO a solicitat să ne precizeze dacă mai există vreun contract de comodat sau de închiriere încheiat între S.C. Automobile Bavaria S.R.L și demnitari publici, instituții publice sau alte partide politice, exceptând PNL, pentru a vedea dacă Klaus Iohannis este singurul politician care se bucură de confortul limuzinelor de sute de mii de euro.
captura 1
Rămâne de văzut însă dacă Klaus Iohannis este fan BMW sau BMW este fan Klaus Iohannis.
Investigațiile PESURSE.RO vor continua până când ne vom îndeplini scopul de a informa corect opinia publică.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: