Ce înseamnă „rizz” şi de ce a fost numit cuvântul anului 2023?

Sursa foto: X

În acest an, termenul argotic „rizz” a fost ales cuvântul anului, de către editorul prestigiosului dicționar englez Oxford. Această expresie a luat amploare pe rețelele de socializare și a fost adusă în atenție de către nimeni altul decât actorul Tom Holland. Ce înseamnă, de fapt, și de ce a devenit atât de utilizat.

Ce semnifică celebrul cuvânt „rizz”

Editorii celebrului dicţionar englez Oxford au desemnat „cuvântul anului 2023” termenul argotic „rizz”. Este un cuvânt foarte utilizat în ultima vreme, mai ales în rândul tinerilor, care îl cred foarte la modă și consideră că sună foarte bine.

Creat, cu probabilitate, printr-o prescurtare a cuvântului „carismă”, termenul „rizz” a fost definit de Oxford University Press ca însemnând „stil, farmec, seducție, capacitatea de a atrage un partener romantic sau sexual”.

Astfel, „Vorbește despre modul în care generațiile mai tinere definesc limbajul pe care îl folosesc. De la activism la întâlniri și cultură mai largă, pe măsură ce generația Z are un impact mai mare asupra societății, diferențele de perspective și stilul de viață se manifestă și în limbaj”, spune editorul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: