Nicolae Ciucă spune că PNL va aborda anul electoral prin forţe proprii

nicolae ciuca
Surrsa foto: captură video

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, luni seara, că liberalii vor aborda anul electoral 2024 prin „forţe proprii.

Întrebat dacă se mai ia ţn calcul o candidatura comună la prezidentiale, Ciucă a spus:

„La activitatea din această seară, una dintre temele care au fost discutate a fost tocmai aceea legată de decizia PNL de a aborda anul electoral 2024 prin forţe proprii, sub motto-ul ‘prin noi înşine’. Ca atare, în acest moment este cât se poate de limpede că PNL îşi va croi tot ceea ce reprezintă strategia politică, strategia de campanie, planul şi direcţiile de acţiune pe o abordare absolut autonomă. Acum când discutăm și tocmai după ce v-am explicat și care au fost motivele pentru care am luat această decizie nu intră în discuție o astfel de abordare”, a afirmat Ciucă.

Preşedintele PNL consideră că soluţia aleasă este sănătoasă pentru democraţie:

„Aici este vorba de un răspuns politic și în politica chiar dacă nu am experiența necesară sau experiență atât de bogată în politica un lucru este cert: niciodată să nu spui niciodata. Ca atare, va pot spune ca în acest moment, nu există în interiorul PNL vreo discuţie legată de alt tip de alianţă decât cea în jurul Partidului Naţional Liberal, a forţelor de dreapta. Pentru că este opţiunea pe care noi am identificat-o în urma analizelor proprii, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu toţi cei care pun valoare pe politica de centru-dreapta. Şi, totodată, cred că este sănătos şi pentru democraţia din România. Asta nu înseamnă că nu putem să guvernăm. Există un aspect care ţine de asigurarea coaliţiei pentru guvernare. Şi abordarea politică pentru anul 2024 să fie prin forţe proprii”, a completat liberalul.

PNL a relansat luni seară Institutul pentru Studii Populare, în cadrul unui eveniment la care au participat președintele Nicolae Ciucă, alături de foști lideri ca Valeriu Stoica și Theodor Stolojan.

Pornind de la tema „Probleme actuale ale liberalismului în contextul războiului cultural ideologic actual”, liberalii prezenți în sală și invitații au discutat despre provocările politice actuale, dar și în perspectiva anului 2024, prin excelență unul electoral.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: