„PNL îl susține pe Abrudean!”, spune liberalul Adrian Cozma. Schimb de replici cu I. Pucheanu, președintele PSD Galați

Ionuț Pucheanu și Adrian Cozma. Captură PS News

Invitați la „Puterea Știrilor”, deputatul PNL Adrian Cozma și Ionuț Pucheanu, președintele PSD Galați, au avut un schimb de replici acide referitor la refuzul premierului Marcel Ciolacu de a-l numi pe liberalul Mircea Abrudean în poziția de Secretar General al Guvernului.

Ionuț Pucheanu: Dacă mă întrebați pe mine, e o decizie internă a fiecărui partid. Încă o dată, acum speculăm, dar dacă într-adevăr există o motivație reală care să poată să stea în picioare și să confirme aceste speculații momentane de presă, atunci, cred că cel mai probabil ar trebui să se facă o altă propunere.

Adrian Cozma: Partidul Național Liberal, prin votul pe care l-a dat în forul de conducere, a agreat o listă cu miniștri și un secretar general. Secretarul General ales a fost dl. Abrudean. Dacă PSD-ul recurge la astfel de tertipuri, că cineva nu ar vrea sau cineva nu și-ar dori nu știu ce, nu este în regulă. Noi am dat un vot prin conducerea noastră, reprezentanții coaliției susțin numele care au fost furnizate, deci nu există niciun fel de dubiu. Aici lucrurile sunt simple, nu vreau să intru în alte speculații, că avem multe lucruri de rezolvat în țara asta.

Ionuț Pucheanu: Dacă ar fi ideea de a închide subiectul, unu, ce înțeleg eu, atât ca om politic, cât și ca simplu cetățean care se mai uită pe la televizor, nu avem o poziționare oficială din partea niciunuia cum că dl. Ciolacu ar fi refuzat propunerea domnului Abrudean. Dacă există un astfel de refuz la nivelul discuției în coaliție, cu siguranță se va discuta să vedem dacă există motive reale. Evident că motivele vor fi analizate și în urma analizei acestei motivații, cred că atât PSD-ul, cât mai ales PNL-ul, va trebui să ia niște decizii. Când spun niște decizii, mă refer la a-l susține pe dl. Abrudean în continuare, de a veni cu o altă propunere indiferent de ce va fi să fie. Eu am ferma convingere că lucrurile se vor simplifica și se va lua o decizie.

Adrian Cozma: Din partea Partidului Național Liberal lucrurile, în acest moment, sunt foarte clare. PNL îl susține pe dl. Abrudean și nu are altă propunere.

Ionuț Pucheanu: Eu înțeleg și respect perfect decizia și cel mai probabil, dacă am fi fost în locul dumneavoastră, am fi avut aceeași poziție și mi se pare corectă. E de discutat dacă, între timp, există niște informații suplimentare care pot fi aduse și la cunoștința dumneavoastră, a celor de la PNL, spre a vedea dacă într-adevăr rămâneți cu aceeași poziție. La asta m-am referit. Nici eu nu le știu. Habar n-am să vă spun.

Adrian Cozma: Vă spun eu acum că rămânem sigur. Eu vă spun la ora la care discutăm noi acum, Partidul Național Liberal susține această propunere.

Ionuț Pucheanu: Eu am înțeles perfect. Eu am spus că după întâlnire și după punerea pe masă a unor eventuale motivații, e posibil să reanalizați. Asta am spus.

Era Mircea Abrudean luat în calcul înainte de rotativa guvernamentală?

Adrian Cozma: Sigur că era. Să nu uităm că dl. Abrudean era șeful Cancelariei Prim-Ministrului. Dl. Abrdudean nu-i apărut acum de nicăieri. Dl. Abrudean n-are nicio problemă. Poate avea o problemă dacă se opune PSD. Atât. În rest, nu există discuții.

Ionuț Pucheanu: Încă o dată. Ceea ce stă în spatele acestei idei cum că nu l-ar fi acceptat Marcel Ciolacu plecăm de la premiza, neavând nimic oficial, că sunt speculații. Doar pentru că încă nu s-a întâmplat. Am să fac o paranteză. Personal, relația mea cu dl. Abrudean e una bună spre foarte bună și am colaborat în calitate de primar ori de câte ori am avut nevoie. Eu, personal, am colaborat foarte bine cu dumnealui și cred că e un tânăr de viitor pentru partidul dumnealui, că nu facem parte din același partid. Închid cu o apreciere vizavi de persoana domnului Abrudean și mi-o asum indiferent de ce decizii se vor lua. Când suntem prea siguri pe noi tindem să facem greșeli. Haideți să vedem care e decizia. Haideți să vedem dacă decizia e într-adevăr cea speculată. Și eu sunt extrem de curios să aflu care ar fi motivațiile. Cel mai probabil sunt unele, dacă ar exista, extrem de consistente din punctul meu de vedere. Nu în ultimul rând, Marcel Ciolacu, fiind premier și lucrând, ar deveni mâna lui dreaptă. Secretarul General al Guvernului este mâna dreapta a premierului. E posibil ca ceva acolo să se fi defectat între timp. N-aș putea să vă spun ce. Intru și eu în aceleași speculații cu dumneavoastră, dar cred că e apanajul premierului când vine vorba de efectiv mâna lui dreaptă. Una e un ministru, alta e omul care chiar trebuie să facă ca lucrurile să se întâmple.

Adrian Cozma: Trebuie să precizăm un lucru. Înainte de învestirea guvernului, aceste lucruri au fost votate. Dacă existau probleme, puteau fi clarificate foarte simplu. Vot în biroul politic național.

Ionuț Pucheanu: Nu vă contrazic. Încă o dată, relația mea personală cu dl. Abrudean e una foarte bună. Poate că acum vorbesc și dintr-o formă de subiectivism, pentru că îl cunosc personal. N-aș putea să vă spun care ar fi resortul unei eventuale decizii de refuz, dar, cu siguranță, dacă va fi, sunt sigur că are la bază niște argumente solide.

Ciolacu, despre refuzul de a numi omul PNL-ului la SGG: N-a fost niciun scandal. Mi-am luat tensiunea, e normală

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți că nu a fost „niciun scandal” privind refuzul de a-l numi pe Mircea Abrudean pe postul de secretar general al Guvernului și că decizia „îmi aparține mie și domnului președinte Nicolae Ciucă”.

„Sunt ferm convins că împreună cu domnul președinte al Senatului Nicolae Ciucă o să găsim soluția cea mai bună.

N-a fost niciun scandal.

Eu azi de dimineață mi-am luat tensiunea, e normală. Deci, din punctul meu de vedere nu există nicio tensiune. Sunt lucruri normale când se construiește o echipă.

Decizia îmi aparține mie și domnului președinte Nicolae Ciucă”, a spus Marcel Ciolacu.

De cealaltă parte, liberalii îl acuză pe premierul Marcel Ciolacu că refuză numirea lui Mircea Abrudean în funcția de secretar general al guvernului, propunere venită din partea PNL.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a discutat luni cu miniștrii PNL și despre problema numirii lui Mircea Abrudean. Miza se pare că are legătură și cu viitoare agenție care va controla agențiile cu capital de stat.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: