Craiovenii despre Târgul de Crăciun al Olguței Vasilescu: prețuri enorme, kitsch și circ

Sursa foto: Lia Olguta Vasilescu

Craiovenii despre Târgul de Crăciun al Olguței Vasilescu, cu care primărița se laudă că este „cel mai frumos din Europa”.

„Am fost aseară la Târgul de Crăciun, pentru că m-a făcut curioasă un prieten pe care l-am întâlnit cu o zi în urmă. Pe lângă faptul că era plin de mașini care mergeau haotic, șoferii neștiind zona, am găsit loc de parcare abia după o oră.

În acest timp, n-am văzut niciun polițist care să îi îndrume pe oaspeții veniți din alte județe, cu scopul de a degaja circulația rutieră. Cu taxi era un fel de misiune imposibilă, clienții coborau din mașini văzând blocajul de pe străzi.

În centru, pentru că numai acolo e zbenguială, era o nebunie. Om lângă om, persoane cu alte apucături, atente la buzunare și genți, niciun polițist pe care să-l văd, un circ în toată splendoarea.

Prețurile sunt enorme, demne de un restaurant de fițe din București, Brașov sau Cluj. Frumusețea e ca mănânci ‘în palmă’ sau stând în picioare, dacă ai loc la cele câteva mese puse haotic. 7 lei un mic, aproape 30 de lei o porție de murături, 15 lei/100g de cărniță de purcel. Am preferat un restaurant din zonă, unde am mâncat civilizat, am putut să-mi pun haina într-un cuier și unde prețurile erau mult, mult mai mici.

Gâștele de plastic erau tot încurcate în luminițe și bradul clonat încă avea urechi.

N-am înțeles rolul ‘porții’ de lemn din fața primăriei. O hidoșenie pusă în mijlocul târgului.

‘Celebra’ roată (pe care o vedem în mai toate orașele țării) era mai mult goală. De 30 de lei, cât costă o cursă pentru o persoană, poți să cumperi o pizza sau să mergi la un film, dar poți opta să stai, în frig, în aer timp de câteva minute.

Partea bună e pentru comercianții care au ales să vină la această ediție, patronii de restaurante care nu fac față cererii și unitățile de cazare care sunt pline.

Concluzia a fost ca a prietenului, cu amendamentul că îmi place aleea de luminițe: kitsch și circ.

Și când mă gândesc că de la 1 ianuarie 2024 cresc taxele și impozitele, că e frig afară și vine factura la întreținere, că s-au mărit prețurile de zici că trăiesc la Miami, atunci mă lasă rece ideea de ‘cel mai frumos târg de Crăciun’. Dar, după gust, interese și educație…”, a scris Ramona Săseanu, jurnalist TVR, pe Facebook.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: