Taxele pe alcool nu sunt suficient de mari, spune Organizația Mondială a Sănătății

Sursă foto: Pinterest

Organizația Mondială a Sănătății a îndemnat guvernele să majoreze taxele pe băuturile alcoolice și să le impună pentru produsele care în prezent sunt scutite, cum ar fi vinul în unele țări europene, scrie Reuters.

Băuturile zaharoase ar trebui, de asemenea, să fie taxate la cote mai mari, a declarat OMS, adăugând că, în fiecare an, 2,6 milioane de oameni mor din cauza consumului de alcool și 8 milioane de oameni mor din cauza dietelor nesănătoase, arată G4Media.ro.

Rudiger Krech, director de promovare a sănătății în cadrul OMS, a declarat că majorarea taxelor pentru aceste produse  creează populații mai sănătoase.

„Are un efect de propagare pozitivă în întreaga societate – mai puține boli și venituri pentru ca guvernele să furnizeze servicii publice”, a continuat Krech, adăugând că, în cazul alcoolului, ajută, de asemenea, la prevenirea violenței și a accidentelor rutiere.

Organizațiile de sănătate publică, precum OMS, își îndreaptă din ce în ce mai mult atenția către impactul asupra sănătății al unor produse precum alcoolul și alimentele zaharoase, după ce au obținut progrese semnificative în ceea ce privește evidențierea deceselor și bolilor cauzate de țigări.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: