Mii de bucureșteni nu au apă caldă și căldură după o avarie majoră

Sursa foto: Facebook/Primăria București

Mii de bucureșteni nu au apă caldă și nici caloriferele suficient de calde. O avarie la o conductă magistrală a Termoenergetica afectează direct peste 3.000 de blocuri, cele mai multe fiind din sectorul 3.

Adrian Teodorescu, directorul general al Termoenergetica, a explicat la Digi24 că s-a ajuns la această situație după o avarie majoră produsă ieri pe magistrala 3 sud.

„Azi vom remedia cam 90% din ce a fost afectat ca urmare a avariei de ieri seară. E vorba de o conductă cu o vechime de peste 35 de ani, ca urmare a vechimii probabil a cedat. Fiind vorba de o magistrală, o țeavă mare, a fost oprită, se golește de apă fierbinte după care vom vedea care e dimensiunea avariei. Între timp am umplut magistrala 1 ca să putem furniza apa caldă și agent termic  pentru zonele afectate.

Acum avem zone cu parametri insuficienți și zone oprite, din cele 3000 de blocuri nu peste tot s-au oprit de tot căldura și apa caldă. Azi, ca urmare a umplerii magistralei 1, vor intra în parametri normali pentru apa caldă și încălzire blocurile din sectorul 3 și o parte din sectorul 2”, a declarat director Termoenergetica.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: