Lupte crâncene între Israel şi Hamas în Khan Yunis şi în toată Gaza

Ofensivă terestră Israel-Gaza
Sursa foto: X

Armata israeliană continuă joi să atace Fâşia Gaza din toate direcţiile, după ce a cucerit marele oraş Khan Yunis, unde îl vânează pe liderul Hamas pe teritoriul palestinian, relatează AFP.

Prevăzând un „colaps total al legii şi ordinii în curând” în Gaza, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut din nou o încetare a focului umanitară, primind o respingere dură din partea Israelului. Guvernul israelian a autorizat, totuşi, livrarea unui „supliment minim” de combustibil în Gaza pentru a evita un „colaps umanitar” şi epidemii.

Angajat din 27 octombrie într-o ofensivă terestră împotriva Hamas în nordul Gaza, în paralel cu campania sa de lovituri aeriene masive, Israelul şi-a extins operaţiunile terestre la întregul teritoriu palestinian mic şi suprapopulat. Populaţia civilă este forţată să se mute într-o zonă din ce în ce mai înghesuită la Rafah, de-a lungul frontierei egiptene.

În Khan Yunis, cel mai mare oraş din sudul Fâşiei Gaza, soldaţii israelieni, vehiculele blindate şi buldozerele au ajuns în centrul oraşului, potrivit martorilor. Armata israeliană a afirmat miercuri seară că a „străpuns liniile de apărare ale Hamas”, a „eliminat un număr de terorişti” şi a distrus aproximativ „30 de intrări de tuneluri”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: