Delir la USR: cum se „minunează” Năsui de o măsură fiscală introdusă chiar de Ghinea în PNRR

Claudiu Năsui și Cristian Ghinea

O nouă mostră de ipocrizie la Uniunea Salvați România (USR). Fost ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui, se declară „cel puțin indignat” de faptul că Guvernul ar putea modifica regimul de impozitare al microîntreprinderilor prin introducerea unei noi reguli cu privire la structura acționariatului, care prevede, printre altele, interzicerea oamenilor să deschidă o microîntreprindere dacă au o rudă de până la gradul 3 care are deja microîntreprindere.

„E ireal, dar e adevărat. Dacă aveți un frate, soră, părinte sau chiar un unchi/mătușă care are o microîntreprindere și vreți și dumneavoastră să aveți o microîntreprindere, va trebui fie ei să renunțe la a lor, fie dumneavoastră nu o să mai aveți voie să aveți una. Nu vă căsătoriți cu microantreprenori pentru că nu o să mai aveți voie să aveți și dumneavoastră o microîntreprindere. De noaptea minții ce pot să facă niște politicieni care n-au trăit o zi în mediul privat. Doar la stat sau în firme abonate la contracte de la stat. Vor să distrugă microîntreprinderile și nu se lasă”, scrie Năsui.

Delirul și ipocrizia lui Năsui

Ce „omite”, însă, să spună fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui, este că prevederile care ar urma să schimbe regimul de impozitare al microîntreprinderilor fac parte din angajamentele la care România s-a supus în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), coordonat, redactat și negociat de nimeni altul decât colegul său de partid, Cristian Ghinea, fostul ministru USR al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în 2021.

Cristian Ghinea, ministru al fondurilor europene în 2021, mergea la Bruxelles și se lăuda că negocia cu Comisia Europeană. USR-iștii au introdus reforme care abia acum ies la lumină și afectează diferite grupuri sociale.

Drept urmare, absurditatea potrivit căreia li se interzice oamenilor să deschidă o microîntreprindere dacă au o rudă de până la gradul 3 care are deja microîntreprindere a fost pusă în PNRR de însuși Cristian Ghinea.

„PNRR-ul făcut de USR”

Amintim că, după plecarea USR de la guvernare au existat mai multe acuzații, lansate inclusiv de ministrul Marcel Boloș, cu privire la secretizarea unor documente din PNRR.

De altfel, USR-iștii s-au lăudat cu acest PNRR mai mult timp cât au fost la guvernare și după ce au părăsit guvernarea. Însuși Cristian Ghinea declara că negociase cu Comisia Europeană și proiectul era finalizat chiar de ministerul pe care el l-a condus 8 luni.

„Am terminat partea de negocieri politice cu Comisia Europeană. Colegii mei din minister şi colegii din ministerele de linie completează acum acele componente uriaşe, acele mii de pagini în acord cu ceea ce am negociat”, declara Ghinea, în august 2021.

„Atunci când politica e făcută cu pricepere, onestitate și tenacitate, schimbarea în bine se întâmplă. Stă mărturie cel mai mare program de reforme și investiții din ultimii 30 de ani, PNRR-ul făcut de USR”, afirma și președintele USR, Cătălin Drulă, în ultima zi din 2022.

Astfel, referirea la „PNRR-ul făcut de USR” se poate dovedi una foarte precisă, pentru că ministrul Ghinea ar fi dispus, pe vremea când conducea MIPE, secretizarea documentelor legate de PNRR inclusiv față de partenerii de coaliție. Iar pentru că ipocrizia e la ea acasă, USR-iștii critică acum tocmai măsurile introduse de ei în PNRR

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: