Ministrul Florin Barbu participă la consiliul Agrifish

Sursă foto: Facebook / Florin Barbu

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, participă în perioada 10-11 decembrie 2023, la Consiliul Agricultură şi Pescuit, care are loc la Bruxelles, potrivit unui comunicat de presă.

Pe ordinea de zi a reuniunii se vor regăsi teme deosebit de importante pentru agricultura ţării noastre, astfel: posibilităţile de pescuit pentru 2024, situaţia pieţei, bilanţul Planurilor strategice PAC, tehnici genomice noi, utilizarea durabilă a pesticidelor, materialul de reproducere a plantelor şi materialul forestier de reproducere.

Miniştrii vor urmări să ajungă la un acord politic referitor la propunerea privind posibilităţile de pescuit în Oceanul Atlantic şi în Marea Nordului pentru 2024, 2025 şi 2026 în cazul anumitor stocuri, precum şi asupra propunerii ce vizează posibilităţile de pescuit în Marea Mediterană şi în Marea Neagră pentru 2024.

În cadrul reuniunii, Consiliul va analiza, în sesiune publică, bilanţul primului an de punere în aplicare a planurilor strategice PAC, pe baza informaţiilor din partea Comisiei şi a preşedinţiei. În plus, tot în cadrul unei sesiuni publice, reprezentanţii Consiliului vor urmări să ajungă la o abordare generală şi o poziţie comună a statelor membre cu privire la propunerea de regulament referitoare la noile tehnici genomice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: