Va cere Piedone daune pentru detenţie? Ce planuri şi-a făcut fostul primar în prima zi după eliberare

CRISTIAN POPESCU PIEDONE. INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

După mai bine de un an de când a fost încarcerat, Cristian Popescu Piedone și-a petrecut prima noapte acasă, în urma deciziei magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție care au stabilit că fostul edil este nevinovat și că trebuie eliberat din închisoare.

Conform avocaţilor lui Cristian Popescu Piedone, statul ar trebui să plătească daune pentru detenția ilegală făcută de fostul edil şi îl sfătuiesc să pornească acest demers.

Fostul primar al Sectorului 5 și-a anunțat deja intenția de a se întoarce la conducerea instituţiei, după ce prefectura i-a comunicat că are acest drept.

Cristian Popescu Piedone a fost pus miercuri în libertate după ce a fost achitat în dosarul Colectiv, în care fusese condamnat la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Decizia a fost luat de magistraîii Înaltei Curți de Casație și Justiție. El a stat încarcerat în penitenciar mai bine de un an din sentința de 4 ani închisoare.

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis lui Piedone recursul în casație, o cale extraordinară de atac, acesta fiind achitat pe motiv că fapta nu există.

Întrebat de jurnaliști la ieşirea din închisoare dacă se va întoarce la primărie, Cristian Popescu Piedone a spus: „cu siguranță, da”.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: