Ciolacu: E cazul ca România să intre într-o etapă de digitalizare; dacă nu se poate cu vorba bună, forțat!

ciolacu
Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

România să intre într-o etapă de digitalizare, dacă nu se poate „cu vorba bună, atunci forțat”, spune premierul Marcel Ciolacu, care a arătat că există probleme la granițe, un exemplu în acest sens fiind cazul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

El a adăugat că se bucură pentru faptul că s-au declanșat negocierile privind spațiul Schengen, pentru că România era „blocată”, arată Agerpres.

„Primul pas, cel mai important, s-a făcut. Austria este mai flexibilă, normal că nu puteau să anunțe triumfalist că din acest moment fără nicio condiție o să intre România, pentru primul pas, cred că aerian, urmând ca anul viitor, cred că sub Președinția Ungariei, vom continua cu pasul doi terestru. Este ministrul de Interne în momentul acesta la Viena la negocieri, urmează pe urmă să meargă în Slovacia, la negocieri.

Să nu credeți că din cerințele pe care le are Austria, care mie nu mi se par unele exagerate, fiindcă cu toții ne dorim întărirea frontierei și cu Bulgaria și cu Ungaria, și nu ne păcălim unii pe alții, și nu mințim. Dar domnul Cherecheș a reușit să treacă frontiera, cu un buletin al unui văr mai tânăr cu 10 ani.

Ăsta este adevărul, dacă vrem să ne asumăm aceste lucruri, dacă vrem să mințim și să băgăm tot timpul sub preș totul și să credem că noi păcălim pe toată lumea – că eu am o teorie că șmecheria asta a distrus România – nu vom reuși. Nu ne crede nimeni, o să ne arate imaginile pe care le-ați dat dumneavoastră la televizor. Deci, sunt niște discuții normale și sunt ferm convins că vor fi benefice pentru români și pentru statul român”, a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: