HiSky anunţă că a primit autorizarea pentru a zbura către SUA

USA

Compania aeriană HiSky, înfiinţată în Republica Moldova de Iulian Scorpan, fost director general al Air Moldova, a anunţat că a primit autorizarea pentru a zbura către SUA. Aeronava long curier Airbus A330, cu care opera rutele transatlantice, ajunge luni la Bucureşti. HiSky este acum singura companie românească autorizată să opereze zboruri regulate în Statele Unite.

Ultimele zboruri directe între România şi SUA au avut loc acum 20 de ani. În noiembrie 2003, sub guvernul Adrian Năstase, compania aeriană de stat Tarom a renunţat la aceste rute transoceanice.

”Departamentul Transporturilor din SUA a acordat companiei HiSky Permisului de Operator Străin de Transport Aerian, după parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de verificare şi autorizare. Astfel, începând cu această dată, HiSky devine singura companie aeriană din România care deţine dreptul de a opera zboruri regulate, de pasageri, din Europa, către orice destinaţie din Statele Unite ale Americii. După cu obţinerea autorizării, HiSky se pregăteşte să lanseze primele curse directe peste ocean, cu plecare din România, după mai mult de 20 de ani”, anunţă compania.

Compania HiSky a fost înfiinţată în anul 2020.

Aeronava care îi oferă companiei capabilitatea de a opera curse pe această distanţă, fără escală, este planificată să aterizeze pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti luni, 18 decembrie. Aparatul de zbor, Airbus A330, a fost vopsit în culorile companiei, la o bază de întreţinere din Irlanda, şi poartă înmatricularea YR-KID. Aceasta este prima aeronavă wide-body care intră în flota HiSky şi singura de acest tip care va fi operată de o companie românească.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: