Israelul inundă tunelurile Hamas și capturează zeci de teroriști în orașul Jenin

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Forţele israeliene au ucis ieri 12 persoane într-un raid în orașul Jenin din Cisiordania, în care afirmă că au capturat zeci de teroriști.

Forţele israeliene au ucis ieri 12 persoane într-un raid în orașul Jenin din Cisiordania, în care afirmă că au capturat zeci de teroriști. Câțiva militari israelieni au profanat și o moschee din Jenin rugându-se în ea, iar guvernul palestinian a avertizat că gestul poate alimenta tensiuni religioase.

Israelul a spus că militarii vor fi sancționați. Sute de persoane au murit în violențe în Cisiordania după atacul terorist Hamas din 7 octombrie, în care 1.200 de persoane au fost ucise și circa 240 răpite. Ofensiva israeliană din Gaza s-a soldat până acum cu aproape 19.000 de morți, iar cea mai mare parte a populației a fost dislocată intern. Pe fondul crizei umanitare din Gaza, consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan s-a întâlnit ieri cu premierul Benjamin Netanyahu pentru a-l convinge să reducă intensitatea operațiunilor militare.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: