Destinații turistice populare din Europa introduc taxe

Sursa foto: Pixabay

Numeroase destinații turistice din Europa vor introduce anul viitor taxe pentru vizitatori.

Pe lista figurează orașe populare precum Paris, Amsterdam, Barcelona și Madrid, dar și orașe mai mici, dar populare pentru turiști precum Figueira da Foz, Faro sau Olhao, toate din Portugalia.

Marea Britanie va introduce un nou sistem pentru care vizitatorii vor trebui să plătească o taxă de 7 euro.

  • Paris: Vizitatorii Parisului se pot aștepta la o taxă pe noapte, pentru o cameră dublă la un hotel, mai mare de 11 euro.
  • Amsterdam: Din 2024 se așteaptă ca orașul să aibă cea mai mare taxă turistică din Europa, conform schengenvisainfo, majorată la 12,5% din prețul camerelor de hotel. Toți pasagerii de croazieră, precum și vizitatorii peste noapte vor fi obligați să plătească această taxă. Cu alte cuvinte, taxa de turiști pentru pasagerii navelor de croazieră va crește de la 8 euro la 11 euro per vizitator.
  • Veneția: Veneția va începe să impună o taxă zilnică pentru vizitatori de 5 euro. Programul-pilot pentru această măsură se va derula în weekend-urile primăverii și verii viitoare, chiar dacă faza de testare a fost amânată de mai multe ori.
  • Valencia: Există planuri de a introduce o taxă turistică pentru călătorii care vor sta în unități de cazare, precum hoteluri, apartamente, campinguri și pensiuni, care va intra în vigoare la începutul anului 2024. Taxa, care va varia între 0,50 euro și 2 euro pe noapte, în funcție de cazare și nopți, va fi dedicată dezvoltării turismului durabil în oraș și va fi folosită pentru a oferi locuințe mai accesibile rezidenților din Valencia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: