Fiscalitatea crescută poate scădea atractivitatea României pe piaţa serviciilor pentru afaceri

Sursă foto: X

Creşterea taxelor pentru salarii sau beneficii şi provocările găsirii angajaţilor potriviţi determină companiile industriei să aibă o perspectivă mai puţin optimistă asupra anului viitor, în timp ce lipsa de predictibilitate poate impacta numărul de investitori, relevă un raport al Asociaţiei Business Service Leaders (ABSL), realizat împreună cu compania de consultanţă PwC.

Potrivit sursei citate, majoritatea companiilor din industrie (77%) au înregistrat o creştere a numărului de clienţi şi servicii livrate, în timp ce creşterea numărului de angajaţi a fost de 10% în ultimii doi ani.

Raportul mai arată că doar 64% dintre companiile industriei preconizează o creştere a cifrei de afaceri pentru anul în curs, comparativ cu 70% anul trecut, şi 33% dintre companii estimează o cifră de afaceri similară cu anul trecut, faţă de procentul de 25% înregistrat în raportul din 2022.

„Privim 2024 dintr-o perspectivă mai precaută comparativ cu anii anteriori. Lipsa de stabilitate fiscală şi legislativă a ajuns să reprezinte unul dintre cele mai mari riscuri pe care companiile le-au menţionat pentru România. Competiţia pe piaţa europeană a serviciilor pentru afaceri este extrem de mare. Chiar dacă ţara noastră are încă un avantaj competitiv dat de calitatea resursei umane şi de costul acesteia, alte ţări est europene oferă mai multe avantaje fiscale potenţialilor investitori în această industrie”, spune Ciprian Dan, preşedintele ABSL.

Resursa umană şi disponibilitatea acesteia continuă să fie cea mai mare provocare pentru sector, perspectivele de creştere fiind precaute şi în această direcţie. Raportului ABSL estimează o creştere de 10% pentru următorii doi ani.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: