A3 AUTOSTRADA TRANSILVANIA: LOTUL 3 CHETANI – CAMPIA TURZII VA FI DESCHIS ASTAZI

Autostrada Transilvania
Sursa foto: MIHAI MARGINEAN / MEDIAFAX FOTO

Lotul lipsă din secțiunea Târgu Mureș – Cluj din Autostrada Transilvaniei A3 va fi deschis traficului rutier mâine, cu opt luni mai devreme decât era plănuit.

Lotul 3 Chețani – Câmpia Turzii va permite circulația de la Târgu Mureș la Cluj numai pe autostradă, pe o lungime de 113 km începând de astăzi, ora 15:00, a anunțat Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

De asemenea, prin nodul rutier de la Turda se face conexiune prin Autostrada Sebeș – Turda A10 cu Autostrada A1, având astfel continuitate la nivel de autostradă spre Sibiu, dar și spre Deva.

Contractul pentru acest lot a prevăzut construirea unei autostrăzi de 15,7 km lungime, a două poduri, șapte pasaje și a nodului rutier la Chețani (km 21+890).

Antrprenorul inițial nu și-a făcut treaba iar în martie 2021 a fost reziliat contractul cu Straco, fiind relansată licitația.

Noul contract a fost semnat în 26 octombrie anul trecut cu asocierea Strabag SRL – Geiger Transilvania SRL. Ordinul de începere a fost emis în 21 noiembrie 2022 și a prevăzut trei luni de proiectare și 18 de execuție, finalizarea urmând să fie în august 2024. Lucrările au început în teren la sfârșit de noiembrie 2022 la aproximativ 38% stadiu fizic existent la data rezilierii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: