Cristian Bușoi: UE dovedește astăzi că este matură și că poate lua decizii juste

Sursa foto: cristianbusoi.eu

Consiliul European a decis să deschidă negocierile cu Ucraina și Republica Moldova, anunță europarlamentarul PNL Cristian Bușoi.

„Este o victorie a rațiunii și o decizie care transmite un semnal puternic poporului ucrainian, greu încercat de un război nedrept și crud. Este o victorie pentru frații noștri moldoveni, care se luptă zi de zi cu în războiul hibrid provocat de Federația Rusă.

UE dovedește astăzi că este matură și că poate lua decizii juste în beneficiul tuturor celor care cred în principiile care au stat la baza creării Uniunii. Este o victorie de etapă. Mai este mult până la aderarea efectivă, dar putem fi optimiști.

Trebuie să rămânem uniți și să acordăm și în perioada următoare tot sprijinul financiar și logistic Ucrainei. Avem o datorie specială față de Moldova și trebuie să îi ajutăm în procesul de adaptare a legislației, de reforme și în același timp să continuam interconectarea pe toate palierele.

Putem face aceste lucruri, putem face posibilă aderarea la UE, dacă nu vom renunță niciodată la principele morale, dacă vom alege binele și adevărul”, scrie liberalul, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

epp group

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: