Cât te costă să primești, de Sărbători, mâncarea la ușă

Crăciun masă
Sursa foto: Unsplash

Pentru cei care fie vor să scape de truda în bucătărie de Sărbători, fie vor să nu dea greș cu preparatele, tradiționale sau nu, există varianta firmei de catering. În aceste zile, se pregătesc preparate diverse la foc continuu.

În tot mai multe familii calculele privind masa de Crăciun și Revelion se fac ținând seama nu doar de prețurile produselor, ci și de timpul câștigat dacă ar lăsa pregătirea felurilor de mâncare pe seama specialiștilor. Așa se face că firmele de catering aproape că nu fac față comenzilor, multe dintre ele încheind deja lista. Cât despre prețuri, acestea variază, e drept, de la o zonă la alta a țării, însă dacă te limitezi strict la cât poți consuma cu adevărat în aceste zile de sărbătoare cheltuiala chiar nu va fi extrem de mare.

Meniu complet sau doar anumite preparate

Poți alege varianta de a cumpăra separat anumite preparate, sau meniu/persoană în care sunt incluse tot soiul de bunătăți. Caltaboșul costă, de exemplu, la o renumită firmă de catering din București, 145 lei/kg, cârnații 88 lei/kg, lebăr – 116 lei/kg, pâinea festivă – 11 lei/buc, sarmalele 8 lei/buc, toba 150 lei/kg etc.

Un platou cu bunătăți de Crăciun de la un furnizor care, conform site-ului de prezentare, este și funizor al Casei Regale a României, costă între 200 și 390 lei, în funcție de numărul de persoane pentru care este dimensionat. La același furnizor, un „platou ca la cabană” costă între 190 și 375 lei, platoul dulce de casă în care regăsești cele mai iubite preparate ale copilăriei – 110-200 lei, pomana porcului – 90 lei, 20 sarmale costă 80 lei, iar 50 de sarmale – 180 lei etc.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: