Autostrada litoralului a obţinut ultimul aviz. Când vor putea circula românii pe drumul de mare viteză

autostradă
Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

Proiectul denumit „Autostrada litoralului” a primit ultimul aviz, înainte de aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin hotărâre de guvern. 

Acest nou drum va fi construit la nivel de autostradă și va avea 30,59 km lungime traseu, două benzi de circulație pe sens, 31 structuri (poduri, pasaje, viaducte), inclusiv realizarea unui nou pod peste Canalul Dunăre – Marea Neagră.

Valoarea totală a proiectului este de 1,15 miliarde de euro cu TVA, asigurată din fonduri externe nerambursabile, a spus Irinel Scrioşteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

„Ultimul aviz pentru Autostrada litoralului după ce săptămâna trecută am avizat proiectul în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, ieri a fost avizat în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe al Ministerului Dezvoltărilor, Lucrărilor Publice și Administrației studiul de fezabilitate pentru Alternativa Techirghiol, denumită și Autostrada litoralului, care este, practic, ultimul aviz înainte de aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: