Ministrul Mediului a vizitat satul Rișculița, grav afectat de inundații

Prefectura Hunedoara
Prefectura Hunedoara

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat luni, în satul Rişculiţa, din judeţul Hunedoara, localitate confruntată cu inundaţii, că Guvernul va sprijini persoanele afectate de viiturile care s-au produs din cauza ploilor torenţiale.

„În primul rând, este importantă evaluarea acestor pagube. Am discutat cu domnul prefect, cu domnul primar, pentru a ne asigura că vom cuantifica foarte bine aceste pagube, pentru că ele vor face obiectul unei hotărâri a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi se vor materializa într-un proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca toate persoanele să fie ajutate. (…) Asigur cetăţenii că Guvernul României va interveni şi-i va sprijini”, a spus ministrul Mediului.

El a arătat că este important ca populaţia să aibă un adăpost, dacă nu mai poate locui în casele proprii, să aibă acces la alimente de bază şi apă potabilă, măsuri luate deja de administraţia locală.

La rândul său, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a declarat că peste 50 de persoane au fost evacuate în cursul nopţii de duminică spre luni din satele Rişculiţa, Rişca şi Baldovin, peste 120 de gospodării fiind afectate.

„Am reuşit să mergem din casă în casă, să vedem pagubele imediate şi ce măsuri putem să luăm”, a spus prefectul Călin Marian, conform agerpres.ro.

El a arătat că intervenţiile au fost prompte, rapide, iar mobilizarea echipelor de salvare ale ISU Hunedoara, a autorităţilor locale şi judeţene, dar şi a mediului de afaceri privat a fost exemplară.

„Suntem alături de toate comunităţile locale afectate, am discutat punctual despre fiecare localitate în parte şi facem tot ce este posibil pentru a readuce situaţia la normalitate. În contextul acestei întâlniri, am supus discuţiei şi investiţiile extrem de necesare din nordul judeţului nostru, barajul Mihăileni, infrastructura de pe valea Ciungani din Vaţa de Jos, dar şi despre rezolvarea problemelor din zona Ţării Haţegului. Îi mulţumesc ministrului Mircea Fechet că a venit alături de noi şi pentru faptul că ne oferă sprijin pentru a face faţă provocărilor în curs”, a conchis prefectul judeţului Hunedoara.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: